Napi Hírkereső
FRISS ITTHON KÜLFÖLD GAZDASÁG SPORT BULVÁR ÉLETMÓD TECH-TUDOMÁNY KULTÚRA
TÉMÁK MINDEN HÍR TOP 50 HÍR
2019. május 22., szerda - Júlia, Rita mai névnap
Itthon
A Strache-botrány este 8-kor vehet újabb fordulatot
Bejelentésre készül a német humorista, aki hetekkel a botrány előtt már láthatta az orosz oligarchákkal konspiráló alkancellárról készült felvételt. (Külföld)
Népszava | 12:25

Így neveld az árnyékodat – szalámizási technikák a kampányban, követő üzemmódban a DK
Azon a választói torta darabon kénytelenek most is osztozni az ellenzéki pártok, amelyiket 2018 tavaszán is szeletelték – miután nem kértek az MSZP közös lista ötletéből. Miután az EP-kampány a mindennapokról szól, a különböző formációk belpolitikai választásként kezelik, és egymás bázisát próbálják szociális lerabolni. Mégpedig azokkal a szociális ígéretekkel, amelyeket elsőként az MSZP-sek fogalmaztak meg. (Belföld)
Népszava | 12:13

Uniós pénzeső és izraeli kockázati tőkealapok a Venture Capital Summit-on
Pénzeső hullik a hazai startupokra, mióta tavaly augusztusban felállt az új JEREMIE-forrásokat kihelyező nyolc új kockázati tőkealap, illetve számos magán kockázatitőke-alap indult el az utóbbi fél évben. A Venture Capital Summit konferencia résztvevői első kézből ismerhetik meg a hazai tapasztalatokat, és izraeli befektetőkkel is találkozhatnak. (Gazdaság)
Népszava | 12:07

Hat ember meghalt az ellenzéki vezető támogatóinak tüntetésén Indonéziában
Erőszakba torkollt Indonézia fővárosában az áprilisi elnökválasztáson alulmaradt Prabowo Subianto tábornok támogatóinak a demonstrációja. A BBC cikke szerint a rendőrség kórházi jelentések alapján megerősítette, hogy a tüntetések során hat ember életét vesztette, mintegy 200-an pedig megsérültek.Az MTI összefoglalója szerint a kedden kezdődött tüntetések az éjszaka váltak hevesebbé, a tiltakozók autókat gyújtottak fel, és kövekkel, Molotov-koktélokkal dobálták meg a kivezényelt rendőröket. Dedi Prasetyo rendőrségi szóvivő több mint hatvan ember letartóztatásáról számolt be. A rendőrök védelmének érdekében könnygázt, vízágyút és gumilövedéket is bevetettek a zavargásokban résztvevőkkel szemben. A szóvivő ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem használtak éles lövedéket. A rend helyreállítására mintegy 50 ezer rendőrt és katonát vezényeltek ki. Helyszíni tudósítások szerint a belváros több részét lezárták, a választási bizottság épületét pedig szögesdróttal kerítették körbe. (Külföld)
Népszava | 11:43

Honosítással csaltak - 198 hamis útlevél és személyi készült egy budapesti okmányirodában
Ukrán, orosz, azeri, iráni, és albán állampolgárnak készültek az EU kapuit kitáró dokumentumok, egy sajnálatosan ismeretlenül maradt szervezett bűnözői kör kérésére. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 11:39

Az online boltokban már nem menő a készpénz
Már több mint 5 millió magyar vásárolt legalább egyszer az online boltokból, többségük pedig már elutasítja a készpénzes fizetést. (Gazdaság)
Népszava | 11:39

Olyan oltást fejlesztettek, ami az influenza és a pneumococcus ellen is véd
Az évente együttesen több millió ember halálát okozó influenza és a pneumococcus baktérium ellen egyszerre hatékony védőoltást hoztak létre az ausztráliai Adelaide-i Egyetem kutatói. (Tudomány)
Népszava | 11:20

Negyedik hete tüntetnek a cseh igazságügyi miniszter ellen, tízezrek vonultak az utcára
Az aggodalmak szerint Marie Benešová kinevezésével akarja hátráltatni az ellene korrupció miatt zajló nyomozásokat Andrej Babiš miniszterelnök. (Külföld)
Népszava | 11:18

EP-választás – Huszonötezer szavazóköri delegáltat jelentettek be a pártok
Szerda délutánig lehet átjelentkezni, és eddig kérheti törlését a külképviseleti névjegyzékből az, aki mégis Magyarországon szavazna. (Belföld)
Népszava | 11:16

A német hatóságok átadták Kafka írásait Izraelnek
Egy hosszú és szövevényes ügy után jutottunk idáig, melyről nemrég egy izgalmas könyv is megjelent.
444 | 11:15

Eljárás indul az M7-esen rohangáló lovak gazdája ellen
A lókalamajka miatt egy időre mindkét irányban le kellett zárni az autópályát kedden.
Index | 11:00

A színpadon nem érzik, hogy menekültek
Jóra fordult a sorsuk a Refugees for Refugees tagjainak. A ma kezdődő Budapest Folk Festen is fellépő zenekar a világzenei toplisták egyik éllovasa. (Kultúra)
Népszava | 11:00

Szerda délután négy óráig lehet átjelentkezni, ha nem a lakóhelyén akar szavazni az EP-választáson
Az online átjelentkezés nagyjából két percig tart.
Index | 10:27

Magánnyomozókat kapcsoltak le, mert illegálisan jutottak adatokhoz
Két év felfüggesztett börtön és több mint 3 milliós bírság járhat a két magánnyomozónak, és az őket segítő rendőrtisztnek. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 10:26

Washington szerint Damaszkusz vegyi fegyvert vethetett be, válaszlépéseket ígértek
Egyelőre információkat gyűjtenek be a támadásról. (Külföld)
Népszava | 10:16

Átszabja az autóvásárlás adóit a kormány - megint a jómódúak örülhetnek
Elsősorban az öreg, környezetszennyező, ám megfizethető autók terhei emelkednének, míg az új autókéi csökkennek, és a méregdrága villanyautók minden kedvezménye megmaradna. (Gazdaság)
Népszava | 10:06

Középmezőnyben az áramármutatónk
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat tegnap megjelent felmérése szerint tavaly nemzeti fizetőeszközben 3,2 százalékkal nőttek volna a magyar lakossági áramárak. Ez érdemben nem fedi a valóságot: Magyarországon a 2014-ben lezárult rezsicsökkentés óta ugyanis nem módosult a lakosság által fizetendő hatósági áramtarifa. Ezt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – úgyszintén forintban – elérhető adatbázisa is alátámasztja. Igaz, a díj belső szerkezete változott, illetve - a most vizsgált időszakot megelőzően - több százezer szabadpiaci lakossági áram- és gázfogyasztó került át a drágább állami körbe. Szakértők az eltérést az Eurostat mérési sajátosságaival magyarázzák, így főképp azzal, hogy a hatóság alapvetően euróban számol. (A különbség lehetséges okait firtató megkeresésünkre a KSH-tól tegnap estig nem kaptunk választ.) Ugyanez módszertan alapján az uniós szervezet a gázár tekintetében 0,4 százalékos csökkenést mutatott ki. Ez sem köszön vissza sem a mozdulatlanságot mutató KSH-adatsoron, sem a lakossági számlán.Ehelyett az Eurostat-kimutatás – épp egyforma, elfogulatlan módszertana miatt – inkább a tagállami teljesítmények összevetésére használható. Eszerint áramár-helyzetünk módosulása tavaly a 28-as listán a középmezőnybe került. Ebből a szempontból a legjobb teljesítményt a lettek, a lengyelek és a németek mutatták, a legnagyobb drágulást pedig Hollandiában, Spanyolországban és Cipruson mérték. A gázármutató-csökkenés pedig a 24-es listán Horvátország és Portugália után a harmadik legkedvezőbb. Ebből az következik, hogy az unió államaiban inkább a gáz- mint áramárakat emelték. Ezt támasztja alá saját közlésük is, miszerint tavaly az unió átlagában a gáz 3,5, az áram pedig 5,7 százalékkal drágult.A tényleges áramár szerinti 28-as listán Magyarország a harmadik legolcsóbbnak számít, a gázársorrend szerint pedig a felmért 25 tagállam körében a termék nálunk a legolcsóbb. (Gazdaság)
Népszava | 10:00

További lejárató anyagok kerülhetnek elő a szélsőjobbról
Mind több részlet derül ki arról a múlt pénteken közölt videóról, amely földinduláshoz vezetett az osztrák belpolitikában. (Külföld)
Népszava | 09:42

Verekedés közben kést rántott, mire a másik előhúzott egy bárdot
Index | 09:36

Többet nőhet a vízszint: 2100-re London, New York, Sanghaj is víz alá kerülhet
Az eddigi becsléseket jelentősen meghaladva akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra egy új kutatás szerint. (Zöldzóna)
Népszava | 09:35

Ománi írónő kapta a Man Booker-díjat
Jokha al-Harthi könyve az első arab nyelven írt regény, amely elnyerte az elismerést. (Kultúra)
Népszava | 09:32

Kétszáz hamis útlevelet állított ki nem uniós állampolgároknak egy okmányirodai ügyintéző
Akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.
Index | 09:31

Felgyorsultak az események Ukrajnában
Rábólintottak a parlamenti frakciók a hétfőn beiktatott új államfő, Volodimir Zelenszkij által bejelentett előrehozott választásra. Az elnöki hivatal jelezte: a vonatkozó rendelet ma megjelenik, az előrehozott voksolást pedig július 21-én vagy 28-án rendezik meg. Ünnepi beszédében ugyan az államfő bejelentette a parlament feloszlatását, ami előrehozott választásokat jelent, ám az máig nem tisztázott, hogy volt-e jogalapja erre az államfőnek vagy sem, tekintettel arra, hogy a koalíció múlt pénteken feloszlott, az új koalíció felállítására pedig 30 napot biztosít a hatályos törvény. Május 27-e után viszont már nem lehet feloszlatni a kijei parlamentet, mivel október 28-ra van kitűzve a parlamenti választás időpontja. A parlamenti frakciók azonban így is beleegyeztek, nincs tehát akadálya a parlament feloszlatásának. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a mai kormányülés után lemond Volodimir Hrojszman kormányfő és vele együtt a teljes kabinet, kivéve talán az ukrán-amerikai állampolgárságú egészségügyi minisztert, Uljana Szuprunt, aki kategorikusan elutasította az önkéntes lemondást. Zelenszkij az IMF-megállapodás felülvizsgálatáról vagy újabb alku megkötéséről is beszélt, de a Valutaalap erre még nem reagált. A keddi ukrán média arról számolt be, hogy megérkezett az országba az IMF küldöttsége, amely felülvizsgálja a hatályban lévő programot, és együttműködik az ukrán hatóságokkal az illegális gazdagodás büntetőjogi következményeinek szigorítása érdekében. Ezt a korrupcióellenes törvényt ugyanis a Valutaalap a hitel feltételeként szabta, a parlament el is fogadta, majd törölte azt. Zelenszkij eskütételekor azért kérte elsősorban e törvény újraelfogadására a parlamentet, mert a nemzetközi hitelezők nélkül az ukrán gazdaság összeomolhat. Ugyancsak az ukrán média számolt be az új elnök tárgyalásairól a ünnepségen megjelent külföldi delegációkkal. Eszerint Zelenszkij az amerikaiaknak megköszönte az eddigi támogatást, és arra kérte Washingtont, hogy a továbbiakban is szigorítsa az Oroszország elleni szankciókat. Az Unian ukrán nemzeti hírügynökség beszámolt az Áder Jánossal folytatott tárgyalásról is. Az MTI és az Unian beszámolói alapján az a benyomása az olvasónak, hogy nem ugyanarról az eseményről van szó. Az MTI csak arról ír, hogy a kétoldalú kapcsolatokról, illetve a kárpátaljai magyarok gondjairól beszélt a magyar köztársasági elnök az új ukrán államfővel. Az Unian viszont arról számolt be, hogy tárgyaltak a két ország együttműködéséről az Oroszországgal szembeni nemzetközi nyomás kapcsán, Zelenszkij pedig elmondta, reméli, hogy Budapest újra támogatni fogja Ukrajna európai és euroatlanti integrációját. A saját országában kényesnek számító témákról mindkét nemzeti hírügynökség hallgatott.   (Külföld)
Népszava | 09:30

Haldoklik Tam, Malajzia utolsó hím szumátrai orrszarvúja
Már csak napjai lehetnek hátra Malajzia utolsó hím szumátrai orrszarvújának – közölte kedden a Borneó szigetén elterülő lévő maláj állam, Sabah vadvédelmi hatósága. (Zöldzóna)
Népszava | 09:29

Orosz bombázókat fogott el az amerikai légierő Alaszka partjainál
A gépek berepültek az amerikai légtérvédelem azonosítási zónájába, de megmaradtak a nemzetközi légtérben. (Külföld)
Népszava | 09:29

Az utolsó betyár legendája
Erzsike analfabéta volt. Felolvastak neki a könyvből, hadd hallja a fiatal özvegyasszony a történetet úgy, ahogy a messzi földről jött riporter megírta. Néhai férjéről szólt, a Kárpátok utolsó betyárjáról.  (belföld)
Népszava | 09:02

Számolnak
Ritkán történnek meglepő dolgok egy átlagos szavazókörben. Általában hosszú asztalnál üldögélnek a helyi szavazatszámláló bizottság tagjai, akik felosztják a „terepet”. Van, aki a szavazólapokat veszi elő, van, aki a választók iratait ellenőrzi, más pecsétel vagy a borítékot adja oda. Mint egy jól működő gyárban, a munkafolyamatok szép rendben követik egymást, amíg összeáll a „termék”. Itt egy elrontott szavazólap vagy egy eltűnt toll is izgalmakat okoz. (belföld)
Népszava | 09:01

Lakosságcsere
Kedves magyar szavazó téged alaposan átvertek. Már azzal is, hogy miután sorozatban három választást (országgyűlési, EP, önkormányzati) húztak be a rezsicsökkentéssel kampányolva, az ingatlanár-robbanás nyomán háromszorosára nőttek Magyarországon a lakhatási költségek – a régióban csak nálunk, tehát aligha függetlenül a kormány gazdaságpolitikájától. De amit a migránsozással műveltek, arra tényleg nehéz szavakat találni. (belföld)
Népszava | 09:00

Szóltunk
Az újságírásnak egyetlen értelme van: megmutatni, miképpen működik a világ és az ország. Feltárni, hogy milyen érdekek mentén, kik mit és hogyan tesznek. Ausztria esetében ez most példásan sikerült. Az idegengyűlölet létráján felkapaszkodott, gátlástalan, ostoba félnáci alkancellár lelepleződése után egyetlen mentséget tudott felhozni, a részegségét.  (belföld)
Népszava | 09:00

Mindenki kivár a búzapiacon
Gyenge, közepes gabonatermésre számítanak a hazai gazdák. Emiatt az liszt ára nem nőhet, mert a környező országokban bőségesnek ígérkezik a betakarítás. (Gazdaság)
Népszava | 09:00

Közel megháromszorozódott a vendégmunkások száma Magyarországon
Az EU-n belül nálunk nőtt legnagyobb mértékben az unión kívülről érkezőknek adott tartózkodási engedélyek száma.
Index | 08:43

Egy év után lezárták a Semjén Zsolt szarvasvadászata miatti nyomozást Svédországban
Holtpontra jutott a nyomozás. Magyarországról senkit sem hallgattak kii a svéd hatóságok. (Belföld)
Népszava | 08:28

'Az ázsiai alkalmazottak is ott vannak már a nagyobb gyárakban'
– Már minden kis motel, panzió, olcsó szálloda ukránokkal van tele, sőt, a velencei-tavi szálláshelyeket is velük töltik fel – mondta székesfehérvári forrásunk, aki szerint több ezer ukrán dolgozik a városban a Videotonnál, a Densónál és a többi nagy üzemben. A helyiek szerint nem kárpátaljai magyarokról van szó, a vendégmunkások jellemzően Ukrajna távolabbi vidékeiről érkeznek, s nem beszélnek magyarul. Noha a nagy cégek vezetői cáfolják, a városban elterjedt, nemcsak munkaerőpótlásként szervezik őket a toborzócégek, hanem a hazai munkások lecserélésére is, ugyanis az ukránok hajlandóak többet túlórázni.Az északkeleti szomszédból érkezett munkások szinte minden nagyobb településen megtalálhatóak a Dunántúlon. Sokan dolgoznak közülük az egyik sárvári elektronikai gyárban, Szombathelyen a közgyűlésben is téma volt a mind több vendégmunkás, sőt, munkásszálló építése is szóba került számukra, de az ellenzéki többség leszavazta a kormánypárti indítványt. Kaposváron jellemzően a Modern Városok Program nagy építkezésein dolgoznak, szállásként panziókban helyezik el őket, s akadt már komolyabb konfliktus is: éjszakánként folyamatosan zajongó vendégei miatt megvertek egy szálláskiadót.Móron és a dunaújvárosi gumigyárban meglehetősen sok mongol vendégmunkás dolgozik, de a szarvasi baromfi-feldolgozóban is alkalmaznak a távol-keleti országból érkezett dolgozókat. Ugyanitt jelentős az indiai vendégmunkások száma, de a második legnépesebb országból sokan dunántúli tehenészetekben – például Beleden – helyezkedtek el.A mind több vendégmunkás óriási segítség a szakemberhiánnyal küszködő cégeknek, viszont elhelyezésük komoly probléma. Szentgotthárdon nemrég avattak fel egy új, az egykori laktanyából komoly kormánytámogatással kialakított munkásszállót, ahová a helyiek szerint az állásinterjúkon előnyt jelent az orosz vagy az ukrán nyelvtudás.A Jászságban egyre több feszültséget okoz a nagy számú szerb és ukrán vendégmunkás jelenléte, s ez igaz akkor is, ha a bűnügyi adatok nem támasztják alá a helyiek ellenérzéseit. A napokban a jászberényi városi önkormányzat ülésén, a rendőrkapitány beszámolója alkalmával is téma volt, hogy az ukrán vendégmunkások ideérkezésével az ukrán maffia is megjelent a városban, de kiderült: a statisztikai adatok nem változtak érdemben azóta, hogy a polgármester szerint hivatalosan 650, más adatok alapján közel háromezer, zömmel ukrán, kisebbrészt szerb, s elvétve indiai és pakisztáni vendégmunkás betelepült ide. Nemcsak itt, de Jászapátiban és Jászfényszarun is dolgoznak nem magyar ajkú alkalmazottak.Gedei József jászberényi DK-s önkormányzati képviselő szerint a helyiek ellenérzését növeli, hogy a vendégmunkások jó része állítólag ingyen szálláshelyet kap a munkáltatótól, a városban élő alkalmazottak pedig úgy érzik, hogy az idegeneknek nagyobb megbecsülés jut a munkahelyeken. Szavai szerint ezt a negatív hangulatot a kormánypropaganda is táplálja a folytonos migránsozással, miközben valós helyzet, hogy a gazdaságnak mind nagyobb igénye lesz a külföldi munkásokra.Ott, ahol a könnyűipar még él, mindinkább találkozni egzotikus országból érkezőkkel. Néhány éve a nógrádi Szügyön kavart nagy port mexikói varrónők tömeges megjelenése, bár később kiderült: mindössze három hónapra érkeztek az anyacégtől egy autóipari szöveteket készítő helyi gyáregységbe. Fülöp Gábor a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára pedig arról számolt be lapunknak: noha konkrét adataik nincsenek, tény, hogy Egerben, Hatvanban és Gyöngyösön az ukrán és szerb vendégmunkások után az ázsiai – zömében pakisztáni, indiaiak mongol és kínai – alkalmazottak is ott vannak már a nagyobb gyárakban, egyfajta 'kolóniákat' képezve az adott településeken. (Belföld)
Népszava | 08:15

Az ország nagyja, de még a fideszesek többsége is támogatja az európai ügyészséghez való csatlakozást
58 százalék van a csatlakozás mellett, és mindössze 25 ellene. Mikor a Fidesz még ellenzékben volt, és volt EP-választási programja is, abban is szerepelt az ügyészség létrehozásának szükségessége. (Belföld)
Népszava | 07:59

Felhős, esős idő
Az ország nagy részén ma is lehet számítani csapadékra. Míg hazánk északi, északkeleti harmadán tartósan (akár egész nap is) valószínű főként eső, addig másutt elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar a több-kevesebb napsütés mellett. A nyugatias szelet napközben élénk, erős lökések kísérhetik. Délutánra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, a leghűvösebb idő a tartósan csapadékos Északi-középhegység térségében lehet.
Met.hu | 07:58

Louisianában alkotmányba foglalnák, hogy a nőknek nincs joguk az abortuszhoz
Ezt még népszavazáson is jóvá kell azért hagyni.
444 | 07:41

Törvénnyel védenék a demokraták az abortuszhoz való jogot
Míg a konzervatívok azt várják, hogy a legfelsőbb bíróság elintézze, hogy egész amerikában tilos legyen a művi terhesség-megszakítás, a másik oldal törvénnyel védené a nők önrendelkezési jogát. (Külföld)
Népszava | 07:32

A miskolci önkormányzat akkor is felszámolja a romatelepet, ha büntetik érte
Kriza Ákos polgármestert nem nagyon érdeklik a jogsértések miatt kiszabott büntetések: a város fizet, és folytatja, amit elkezdett. (Belföld)
Népszava | 07:30

Csányinál és Mészárosnál köt ki a legtöbb uniós mezőgazdasági pénz Magyarországon
A listát évek óta az OTP-vezér vezeti, és idén már felcsúti milliárdos lesz mögötte a második. (Gazdaság)
Népszava | 07:12

326,24 forinton az euró
Kedd estéhez képest szerényen erősödött a forint jegyzése a főbb devizákhoz képest szerda kora reggel. (Gazdaság)
Népszava | 06:52

Szabad szemmel: Orbán csodálkozhat, hogy mit csinált rosszul
Nemzetközi sajtószemle, 2019. május 22. (Külföld)
Népszava | 06:42

Porból lettek, biokomposzttá lehetnek Washington államban
Az USA-ban először ott engedélyezik a halottak 'természetes, organikus redukcióját'.
444 | 06:35

A Fidesz-szavazók 41 százaléka szerint csatlakozni kellene az Európai Ügyészséghez
Magyarországon többségben vannak azok, akik csatlakoznának az EU ügyészségéhez.
Index | 06:34

Rossz hír az autósoknak – Drágább lett a tankolás
A Mol szerdán 5-5 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát. (Gazdaság)
Népszava | 06:25

Másodszor is eltűnt egy 14 éves lány Budapesten
A budapesti rendőrség keresi Petz Angéla Petrát, aki év elején Győrben tűnt el.
Index | 05:57

0:00-6:00 – Tánc reggelig
Jó szórakozást!
444 | 05.21 23:59

Jakab Péter szerint terroristának nézték a TV2-ben
A Jobbik-politikus a Tények stúdiójába akart bejutni, amikor az egyik dolgozó elájult.
Index | 05.21 22:57

Az amerikai légierő orosz bombázókat és harci gépeket fogott el Alaszka partjainál
Az amerikai pilóták Négy Tu-95MSZ típusú orosz hadászati bombázót és két Szu-35-ös nehéz vadászbombázót közelítettek meg és kísértek.
444 | 05.21 22:53

Bezáratná a kormány a ferihegyi bádogterminált
Akár rendeleti úton is megtilthatja az Orbán-kabinet, hogy a Budapest Airport használja a fapadosokat kiszolgáló épületet. (Belföld)
Népszava | 05.21 21:24

Toroczkaiék helyett a rendőrség tartott erődemonstrációt Törökszentmiklóson
Nem vonulhattak, pár százan hallgatták meg a szónokokat.
444 | 05.21 21:23

A fideszes Kriza Ákost nem zavarja, hogy pereket buknak, a miskolci önkormányzat folytatni fogja a romák vegzálását, legfeljebb fizet miatta
Végül is úgyis közpénzből kell kifizetni a bírságot.
444 | 05.21 21:18

Nem adták ki forrásaikat, ezért rúgták ki a Kommerszant munkatársait
A főszerkesztő követelésére sem mondták meg az újságírók, ki juttatta őket információhoz egy, Putyin holdudvarát is érintő témában. (Külföld)
Népszava | 05.21 20:36

A 4iG 1,3 milliárd forintos szerződést kötött a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltatóval
A Mészáros-birodalom cége Oracle licenceket és az ahhoz szükséges gyártói terméktámogatást szállíthat a NISZ-nek és a háttérintézményeinek.
444 | 05.21 20:34

Az új ukrán elnök július 21-re tűzte ki az előrehozott parlamenti választásokat
A házelnöktől pedig levélben azt kérte, hívjon össze rendkívüli ülést szerdára, hogy a képviselők módosítsák a parlamenti választásokról szóló törvényt.
444 | 05.21 20:23

Terroristának nézték a TV2-nél kopogtató jobbikost
Egy férfi összeesett a rémülettől, amikor Jakab Péter megpróbált bejutni a kormánybarát csatorna híradójába. (Belföld)
Népszava | 05.21 20:11

Hová vezetne ez? Nem hívnak brit rendőröket a Bulinegyedbe
Bár a legénybúcsús bandákra is kijózanítóan hatna egy bobby látványa, a rendőrség nem kér a közös járőrszolgálatból. (Belföld)
Népszava | 05.21 18:54

Hatalmas lánggal ég egy malomépület Békéscsabán (fotók)
A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 05.21 18:21

Nem a konyhán kerültek kukacok a kerepesi iskola tanulóinak levesébe
A szolgáltató cég szerint a polgármester lejáratta őket, rágalmazás miatt feljelentést tettek.
Index | 05.21 18:03

Lángol a békéscsabai István malom
A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki az oltáshoz.
Index | 05.21 18:02

Gyűlnek a viharfelhők Törökszentmiklós felett
A kisváros még csak készülődik a „bajra”: a Toroczkai László fémjelezte Mi Hazánk Mozgalom félkatonai szervezete, a betiltott Magyar Gárda este hét órára meghirdetett „cigányellenes demonstrációjára.” (Belföld)
Népszava | 05.21 17:44

Döntött az EU: betiltják az egyszer használatos műanyagokat
Az új szabályok hivatalos elfogadása az eljárás utolsó lépését jelenti. (Zöldzóna)
Népszava | 05.21 17:22

Pedofília elleni bizottságot állított fel a lengyel kormány
Egész Lengyelországot megrázta a gyerekeket zaklató papokról készített dokumentumfilm, a Morawiecki-kabinet most külön bizottsággal vizsgálni ki a pedofil bűneseteket. (Külföld)
Népszava | 05.21 17:21

Eltávozott a legenda... - Családja körében tért örök nyugovóra Niki Lauda
A háromszoros Forma–1-es világbajnok osztrák pilóta februárban lett 70 éves. (Sport)
Népszava | 05.21 16:59

Aggasztó orosz kapcsolat - külügyminiszter maradt Karin Kneissl az osztrák kabinetben
Átalakította kormányát Sebastian Kurz. Ígéretének megfelelően menesztette szabadságpárti minisztereit. Egy kivétellel. (Külföld)
Népszava | 05.21 16:54

Az EU tűzoltó flottát hozott létre az erdőtüzekre készülve
Az Európai Bizottság létrehozta az Európai Unió tűzoltó légi járművekből álló első flottáját.
444 | 05.21 16:53

Közösségi teret szeretnél? Most ingyen kaphatsz egyet a Telenortól
A Telenor és a Hello Wood közös pályázata a próbaterem nélküli zenekarokat, a lelátó nélküli sportcsapatokat, a stég nélküli strandolókat és a játszótér nélküli lakóközösségeket célozza.
444 | 05.21 16:46

Üzent a Huawei: nem tart az amerikai szankcióktól
A kínai mamutcég nem akar megválni korábbi beszállítóitól, és van terve arra az esetre is, ha a Google megvonja tőle a termékeiken futtatott operációs rendszert. (Gazdaság)
Népszava | 05.21 16:42

Elege lett a magyar mutyiból Brüsszelnek, ezermilliárdos támogatást is visszakérhetnek
A kormány tíz százalékos korrekciót próbál elérni, de az Európai Bizottság ennél jóval komolyabb büntetést is kiróhat a szabálytalanságoktól hemzsegő uniós közbeszerzések miatt. (Gazdaság)
Népszava | 05.21 16:20

Árhullámokat hoz a sok eső
A lehullott és a még várható csapadék hatására árhullámok vonulnak le a Dunán és a Tisza vízrendszerében - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden. (Belföld)
Népszava | 05.21 16:16

Nem bírja a tempót a bérleti piac
A felvételi ponthatárok kihirdetésének közeledtével hamarosan ismét egyre többen keresnek majd kiadó lakásokat az egyetemi városokban. A kereslet növekedésével azonban már eddig sem tudott lépést tartani a kínálat – derül ki az ingatlan.com körképéből. (Gazdaság)
Népszava | 05.21 16:15

Daganatos beteg kilakoltatásán élcelődött a barcsi KDNP-s alpolgármester
Szalai Balázs megnyilvánulása komoly felháborodást váltott ki, felszólították, hogy azonnal mondjon le, s vonuljon ki a közéletből. (Belföld)
Népszava | 05.21 16:12

Meghalt Medzihradszky Kálmán kémikus
Életének 92. évében meghalt Medzihradszky Kálmán kémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja; személyében a magyar kutatói közösség a peptidkémia nemzetközi hírű tudósát veszítette el - közölte az akadémia. (Tudomány)
Népszava | 05.21 16:04

Népszavazással buktatnák meg a Fidesznek legfontosabb témákat
Jöhet a Stop Stadion, és gátat vethetnek a propaganda kiadványok finanszírozásának is. Mi lesz Polttal?
Index | 05.21 16:03

Magyarország nem egy illiberális kis fészek
Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, az uniós pénzek sem neki járnak, állítja Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom listavezetője.
Index | 05.21 15:54

Hatmilliárdért, majdnem dupla áron újít fel egy érdi iskolát a Mészáros-gyerekek cége
A becsült érték közel kétszereséért vállalta a munkát a Fejér-Bál Zrt. A Mészáros-család érdekeltségei rendszeresen kapnak zsíros megbízásokat Érden. (Gazdaság)
Népszava | 05.21 15:36

Örmény játékosa nélkül utazik a bakui Európa Liga-döntőre az Arsenal, az életét féltik
Az UEFA szerint Henrikh Mkhitaryan biztonságban lenne, de a klub nem kockáztat.
444 | 05.21 15:31

Hová tűnt a Fidesz kampánya?
Az utolsó hétre lepörgették a lakossági fórumokat. A Népszava szerint a Strache-ügy miatt is mondanak le szerepléseket fideszesek.
Index | 05.21 15:19

Kiderült, mi történik a rendőrségen a kormányzati visszaélések miatti feljelentésekkel
Szél Bernadett betekintést nyert a Junker-kampány jogosulatlan pénzköltéseivel kapcsolatos nyomozás irataiba.
Index | 05.21 15:14

Felesége elköltözött Strachétól
Philippa Strache a botrány kirobbanása után a szüleihez költözött a gyermekeivel együtt. (Külföld)
Népszava | 05.21 15:03

A Fidesz szerint a Népszabadságot bezárató Pecina az MSZP üzletembere
Erős mondás.
444 | 05.21 14:59

Álhírekkel próbálják befolyásolni az európai választásokat
A Nyugat-ellenes üzenetekkel az orosz döntéshozók célja lehet az unió gyengítése és egységének megbontása, hogy nagyobb befolyást nyerjenek a blokk belügyei felett. (Külföld)
Népszava | 05.21 14:55

TASZ: A köztévé beismerte, hogy egyoldalúan tájékoztatott a híradójában
„A M1 riportere az üggyel kapcsolatban minket nem keresett meg, esélyt sem adott arra, hogy képviseljük álláspontunkat vagy cáfoljuk az Alapjogokért Központ vádaskodását” – közölte a jogvédő szervezet. (Belföld)
Népszava | 05.21 14:46

Három nő összevert és kirabolt egy negyediket Szolnokon
A trió egy aluljáró alatt megverte, majd kizsebelte az sértettet – végül egy járókelő riasztotta el őket. (Bűnügy-baleset)
Népszava | 05.21 14:34

Orbán egyik korábbi kedvenc játékosa lett a Puskás Akadémia igazgatója
Az eddigi sportigazgató Tóth Balázs, akinek a cipőjét is jutalom volt megpucolni sokáig a miniszterelnök szerint, Komjáti András helyét veszi át.
444 | 05.21 14:15

Beleszólnak fiaik párválasztásába a bonobó anyák
A magas rangú nőstények arra használják pozíciójukat, hogy biztosítsák fiaik számára a szaporodás lehetőségét. A lányok ellenben nem kapnak ilyen a támogatás - olvasható a Current Biology című szaklapban megjelent tanulmányban. (Zöldzóna)
Népszava | 05.21 13:55

Az osztrák állatvédők nem akarják visszaküldeni Magyarországra a lesántult rendőrlovakat, mert félnek, hogy levágnák őket
A két nóniuszt még Orbán Viktor küldte ki az Európában tapasztalható biztonságpolitikai helyzetre tekintettel.
444 | 05.21 13:51

Tízmillió eurós gázsi – Mesebeli szerződést kötöttek a 14 éves focistával
A Nike mesebeli szponzori szerződést kötött a Borussia Dortmund tinédzser korú labdarúgójával, Youssoufa Moukokóval. (Sport)
Népszava | 05.21 13:26

Több száz járatát törölte sztrájk miatt az Alitalia
A munkabeszüntetés jórészt a belföldi járatokat érinti. (Külföld)
Népszava | 05.21 13:23

Németh Sándor: Olyan hangot engednek meg Brüsszelben Orbánnal szemben, ami minden jó érzésű magyar embert sérthet
A lelkész a Kossuth Rádión beszélt arról, hogy vasárnap a nemzeti szuverenitásra szavaz majd.
444 | 05.21 13:21

A naturalitáson is túl - Manfred Wilmann fotói az Albertina Múzeumban
Személyes, mégis általános, szűk perspektívájú, ám nagyon széles látásmódot bemutató fotókkal találkozhatunk az Albertina Múzeum kiállításán. (Kultúra)
Népszava | 05.21 13:21

Csaknem 18 millióból tartanak csapatépítő tréninget az új paksi blokkokat építőknek
Összesen 17 850 000 forintot fordít a feladatra az atomcég. (Gazdaság)
Népszava | 05.21 13:10

MSZP: Orbán nyakig benne van a Strache-botrányban
Több kérdésre is választ vár a párt a miniszterelnöktől. (Belföld)
Népszava | 05.21 13:07

Bejegyezték Tiborcz luxusszállós érdekeltségeinek összevonását
A Dorottya Investment Zrt. 22,7 milliós, ugyancsak negatív vagyona ezzel a lépéssel 783 milliós pozitívumba fordulhat. (Belföld)
Népszava | 05.21 13:06

Nemsokára indulhatnak a munkagépek a Hajógyári-szigeten
A kormánysajtó szerint azért nem lesz világörökség a sziget, hogy a kormány megvédhesse azt. (Belföld)
Népszava | 05.21 12:41

Éheztetés, erőszak, elnyomás - lesújtó jelentést készített Magyarországról az Európa Tanács emberi jogi bizottsága
A testület a menedékkérőkkel való bánásmód, a civilek megfélemlítése, a bíróságok függetlenségének csorbítása miatt ítélte el Magyarországon.
444 | 05.21 12:26

Annyira bátor volt, hogy záróvonalon előzte meg a rendőrautót
Jutalmul 3 hónapra elvették a jogsiját.
Index | 05.21 12:24

Megivott egy liter pálinkát, majd egy Molotov-koktéllal és egy 49 centis machetével megindult a volt élettársa háza felé
A mezőcsáti férfit tetőlécekkel verték vissza a nő fiai.
444 | 05.21 12:17

Kiscsoport: Kovács Zoltán kormányszóvivő magyarul twittelte ki egy amerikai újságírónak, hogy 'Menj a francba!'
Pisi, kaki, puni, szófosó, bibibiiiii!!!
444 | 05.21 12:16

Orbán vircsaftot kiáltott – A külföldi gazdák javára döntött az Európai Bíróság
Nem tudta megmagyarázni a magyar kormány, miért szüntette meg kártalanítás nélkül a nem rokonok haszonélvezeti jogát a földtörvényre hivatkozva. (Gazdaság)
Népszava | 05.21 12:12

A Fideszt hirtelen zavarni kezdte, hogy titkosszolgálati módszerekkel járatnak le politikai ellenfeleket
A tavaly még titkosszolgálati anyagokból dolgozó Bayer Zsolt mélyen felháborodott, hogy esetleg titkosszolgálati módszerekkel buktathatták meg az osztrák alkancellárt.
444 | 05.21 12:05

# Itthon napi top
Negyedik hete tüntetnek a cseh igazságügyi miniszter ellen, tízezrek vonultak az utcára
Népszava | 11:18
EP-választás – Huszonötezer szavazóköri delegáltat jelentettek be a pártok
Népszava | 11:16
Kétszáz hamis útlevelet állított ki nem uniós állampolgároknak egy okmányirodai ügyintéző
Index | 09:31
A Strache-botrány este 8-kor vehet újabb fordulatot
Népszava | 12:25
Így neveld az árnyékodat – szalámizási technikák a kampányban, követő üzemmódban a DK
Népszava | 12:13
Uniós pénzeső és izraeli kockázati tőkealapok a Venture Capital Summit-on
Népszava | 12:07
Hat ember meghalt az ellenzéki vezető támogatóinak tüntetésén Indonéziában
Népszava | 11:43
Honosítással csaltak - 198 hamis útlevél és személyi készült egy budapesti okmányirodában
Népszava | 11:39
Az online boltokban már nem menő a készpénz
Népszava | 11:39
Olyan oltást fejlesztettek, ami az influenza és a pneumococcus ellen is véd
Népszava | 11:20
Tovább a teljes toplistához
Index
Eljárás indul az M7-esen rohangáló lovak gazdája ellen
Szerda délután négy óráig lehet átjelentkezni, ha nem a lakóhelyén akar szavazni az EP-választáson
Verekedés közben kést rántott, mire a másik előhúzott egy bárdot
Kétszáz hamis útlevelet állított ki nem uniós állampolgároknak egy okmányirodai ügyintéző
Közel megháromszorozódott a vendégmunkások száma Magyarországon
Index - összes hír
 
 
 
 
A Napi Hírkereső segítségével a vezető friss hírek elérése egyszerű, gyors és kényelmes. Ingyenes hírkereső szolgáltatásunkkal azonnal megtalálhatja az Önt érdeklő híreket legyen szó friss, itthoni, külföldi, gazdasági, sport, bulvár, életmód, technológia / tudomány, vagy éppen kultúra témákról.
NapiHirkereso.com © 2019